письма читателей Сторожевой Башни 1920-ых годов - История Свидетелей Иеговы

Перейти к контенту

Главное меню:

письма читателей Сторожевой Башни 1920-ых годов

Архивы > письма 1920-30 гг.
Документ №6

          «І ПРОПОВІДУВАТИ БУДЕТЬСЯ ЄВАНГЕЛІЯ ЦАРСТВА (РАДІСНА НОВИНА)
ПО ВСІЙ ВСЕЛЕННІЙ НА СВІДОЦТВО ВСІМ НАРОДАМ…» (мат. 24:14)

Лист від (польського) брата зі Львова про працю в Галичині:
Дорогі в Господі: Мир і впокій вам від Бога Отця і Господа нашого Ісуса Христа, най наповнять ваші серця.
Хочу вам описати кілька слів, як Отець небесний благословить тут працю. Всі ми дуже тішимось, що Бог дозволив, щоби відвідав Галичину брат Хомяк. Він їздить від села до села, від міста до міста, а нарід український надзвичай тепер інтересуеться бо говориться до нього в його рідній мові. З початку не хотіли так слухати, як тепер, коли дістали в руки літературу в своїй мові, та тепер самі зачинають думати за себе. Дякуємо Отцю небесному, що попровадив вже тепер так працею, що бр. Х. не може вже тепер дати собі ради. Тими днями поїхав в сторону Чортково, де є много українських зборів. В однім селі недалеко Львова було весіллє, коли ми устроїли в той день виклади там, так ціле село, місто на весіллє прийшло слухати Слова Божого, а піп в селі аж плакав, говорючи, що йому хліб відбирається. (Лука 16:1 – Одкр. 18:5 – 8) Жаль нам їх, але що-ж, коли вони козли вперті. Вони виговорюють всілякі брехні, але се нам всім не на зневіру, а на свідченнє правдивости і на будову , як сказав Христос, слуга не більший пана. Знаємо.ю що і Христа обкидували фарисеї всілякими брехнями, вкінці і убили невинно. Знаємо й се, що темрява не навидить світло. Однак з того всього ми не робимо собі нич. Бо все в руках Божих. Що–ж вони можуть зробити проти Господа На відпустах монахи оскаржують духовенство за їх здирства та вже заявили, що як тільки наука, яку голосять послідувателі і Дослідники Біблії від Бога, то вони нічого не можуть – і не можуть помочи, - а як від людей, то сама впаде. Однак, хоть зрозуміли дещо, то се все роблять, як і другі тільки задля гроша.
Тут тепер роботи дуже богато, й ми віримо, що Господь покличе ще не одного слугу на тутешню ниву. Дуже много є ще до описування, та задля браку часу не можна. Не забувайте о висилку літератури, як найбільше та Вартової Башти, котра тепер радо тут читана. Всі ми дуже вратувані, ітаку взаїмну радість і любов пересилаємо вам всім за океаном.
В любові брат і слуга
Т. Г. зі Львова.
Документ №7

Лист з Волині – України..
Зі самого початку, як тільки прочитав я ваш журнал, так серце моє запалало радістю і любовю, що як не милюся знайшов я стежку на правдиву дорогу до життя. Тому то з повною смілістю, прошу вас пришліть мені, хоч час від часу ваш журнал, як також може дехто має, які злишні старі книжки оголошені в Башті. Бо багато ми про них чули, але ще не малисьмо. Просимо по можливости, а ми будемо старатися, щоби зібрати належність. – Засилаємо Християнське поздоровлоннє М. Гр.

Документ №8

Лист з Праги – Чехословаччина.
Я дістав одно число «Вартової Башти», і се мене так зацікавило, що отсим я маю смілість просити Вас о надісланнє мені вашої цінної часописі, як також і книжки які є на українській, чи на німецькій мові вашого видання. За Божою помочю, я студіюю тепер на чужині медицину, а справжніми релігійними книжками, котрі дають корм життя, я вже інтересуються. Проте прошу вас, я, як бідний студент о висилку ваших цінних книжок, хоч би і подертих а я з великою радістю і подякою прийму. Простіть що за богато від вас жадаю. Здоровлю вас щиро з цілого серця.
Вере. студ. медицини
Документ №9

Лист з Дельменпорт – Бремен – Німеччина.
Дорогі браття в Господі: Лист і книжки від вас одержав, за котрі благодарю, перше складаючи подяку небесному Отцю. Вже два роки як розкидаю і ширю літературу поміж нашим тут забіглим народом. Та хоч, як тяжко, я дуже вдячний за все Господєви, що дозволив мені пізнати Його плян. Прошу вас Браття пришліть мені ще Біблію, хоч стару, бо та, що мав то вже подерлася, цілком. Дякуючи з гори. Най вам Бог, Отець наш допомагає. Кінчу і здоровлю вас всіх в Христі. Стійте на скляному морю і співайте пісню нову, живу побіди і витревалости, бо тільки вірні одержать вінець. Ваш брат. П. Дидик.
 
Исследователи Библии в Украине
Дослідники Біблії
 
 
Поиск
Назад к содержимому | Назад к главному меню